Så igår var det dags att starta upp mitt 250L kar efter att det har stått tomt sedan i höstas.
Med en uppgraderad lysramp totalt 150W och en egen skapad bakgrund.
Jag hade bestämt mig för att starta upp detta kar även som ett low-tech kar då det har fungerat riktigt bra i 165L akvariet. Har inte sett någon större nackdelar än att vattnet blir ganska så gult missfärgat och man byter ju inte vatten heller direkt ofta. Men det löser nog sig.

Använde mig av samma metod som när jag startade upp 165L karet. ca 2.5cm jord och 2.5cm grus ovanpå. Blandade i lite sand i jorden och innan jag la ovan gruset så tog jag en hand full med dolomit och strödde ovanpå. Jorden var vanlig planterings jord.


Och sådär snyggt blev det sedan när jag även satt dit roten. Roten fick jag kapa till lite innan då den kändes en aningen stor. Sedan fyllde jag på med vatten en gång och tömde det... ser idag att vattnet ser lite disigt ut och troligen så blir jag tvungen snart att byta vattnet igen... kanske det är fällningar ifrån bakgrunden eller något annat. Kommer inte ihåg om det blev disigt också när jag startade upp 165L.
Sedan var det till inredning av karet då jag älskar att inreda med växter. Tyvärr så fick jag inte inreda ens nära med alla de sorter som jag skulle ha velat inreda med då företaget som jag beställt tidigare ifrån har lagt ned sin verksamhet. Och de var de enda som jag har sett skickar vinterleveranser.
Så jag fick ta vad jag hade hemma...

Det som inte riktigt syns på bilden ovan är javamossan då den inte finns där då fotot är taget men finns där nu. Och sedan så ligger Hornsärven lite störande till högerkanten som täcker Hygrophilan och Crypt. Jag saknar lite växter som jag tänkt plantera närmre rutan från vänster sida till mitten. Någon växt som inte blir allt för hög. Men detta lär jag inte få tag på den närmsta tiden. Tills vidare får jag väl plantera ned Hornsärv dit eller något bara för att algerna inte ska fästa sig allt för bra :]
Fiskarna som ska simma i karet får också vänta ett bra tag innan de kommer i dit... först så bakteriakulturen har tagit sig lite.. en 2-3 veckor. Sedan så Har jag inte möjlighet här vart jag bor att få tag i fiskar som jag vill ha. Vet ännu inte exakt vilka men jag har tittat på dvärg ciklider . Möjligen ett stim av tetror också på 20st.


1 Kommentarer:

wow! Så det är så hela ditt lilla projekt blev med bakgrunden! Blev ju skit snyggt!

About this blog

Denna blogg kommer att handla mest om akvaristik och pågående projekt kring ämnet.
Du kommer kunna följa upp mina projekt och kanske du får själv idéer om att bygga sådana projekt som jag har byggt.
Jag hoppas denna blogg kommer ge dig inspiration och nya idéer och kom ihåg att du får gärna kommentera inläggen!

Om mig

Jag heter Carl Joel Määttä och har sysslat med detta i ca 6 år nu.

Det började med ett 39L kar och inte länge efter det så tyckte jag det var alldeles för litet och köpte mig ett 69L kar. De 2 hade jag ett tag tills jag köpte ett 250L kar och sålde bort det minsta, ganska "klassikt" va? Det har hunnit bli ett 165L och ett 222L även på senare tid.

Jag började med de vanliga fiskarna även så som platy, guppy och neon tetror men har skaffat mig lite annat nu och är sugen på att skaffa mig ett kar med ciklider.

För övrigt bor jag i Kalmar och har ett delat 222L kar som en sorts form av investering, läst 3 år webbprogrammering samt Företagsekonomi A, nu söker jag jobb.

Du hittar mig även på Zoopet under användarnamnet Lunar.

(2010-01)